Καλάθι

Το καλάθι είναι άδειο

Γιατί να επιλέξετε κινητήρα monster

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα πιο γνωστά παπιά της αγοράς πχ HONDA C50,ASTREA GRAND,SUPRA,DAYTONA DY,SPRINTER και πολλά άλλα,
φοράνε τον γνωστό κινητήρα τύπου Honda που δένεται στο πλαίσιο με 2 βίδες. Οσοι χρησιμοποιούν το όχημα τους για δουλειές,courier κτλ και τους ενδιαφέρει κυρίως η αξιοπιστία,σε περίπτωση που δεν επισκευάζεται πλέον επιλέγουν τα γνωστά μοτέρ LIFAN 110 είτε με μίζα είτε όχι τα οποία έχουν αποδείξει πολλάκις την αξιοπιστία τους.Αυτά συνιστούμε και στο mototrade όταν πρόκεται για τέτοια χρήση.
 
Υπάρχουν όμως και άλλοι αναβάτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ιπποδύναμη και όταν δεν θέλουν να "πειράξουν" το γνήσιο κινητήρα τους,επιλέγουν τη λύση του καινούργιου μεγαλύτερου μοτέρ.
Καθώς ο τύπος του μοτέρ αυτού παγκοσμίως είναι πολύ διαδεδομένος,υπάρχουν πολλές λύσεις πλέον στην αγορά.
Στο mototrade έχουμε καταλήξει στα μοτέρ 140cc και 150cc με 2 βαλβίδες της μάρκας MONSTER τα οποία προτείνουμε πολλά χρόνια τώρα για πολλούς λόγους.
Αναλυτικότερα έχουμε δει τα εξής: Τα 4V είναι αρκετά ακριβότερα και έχουν ακριβότερα επίσης και πιο δυσεύρετα αντ/κα οπότε αυτό τα καθιστά ασύμφορα.Επίσης είδαμε οτι γενικά η τιμή αυτή δεν συμβαδίζει απόλυτα με την δύναμη,δηλ δεν είναι αρκετά γρηγορότερα.Συνεπώς επικεντρωθήκαμε στα 2V ώστε να μπορούμε να κάνουμε το χόμπυ μας πιο προσιτό.
 
Τα 140cc είναι μία πολύ καλή περίπτωση γιατί είναι φτιαγμένα απλά σαν μεγαλύτερα 125 ,δηλ με CDI κεφαλή 27/23 βαλβίδων,56mm διαμέτρου πιστονιού,και με κάρτερ που μοιάζει περισσότερο στα κλασσικά παπιά.Ομως καθώς είναι φτιαγμένα εξ'αρχής ως 56,δίνεται η δυνατότητα σχετικά εύκολα να μεγαλώσουν περισσότερο,χωρίς προβλήματα με σκασμένες φλάντζες κτλ όπως συμβαίνει στα απλά μοτέρ.Επίσης είναι εφοδιασμένα με συμπλέκτη και μεγαλύτερο καρμπυρατέρ παρέχοντας έτσι καλή λειτουργία χωρίς πειραματισμούς.
Η τιμή τους επίσης είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με την απόδοση τους.
 
Τα 150cc είναι επίσης εξαιρετική επιλογή.Η κεφαλή τους μοιάζει με τύπου KSR αλλά δεν είναι ίδια,καθώς η κλίση της εξαγωγής έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να ταιριάζει η εξάτμιση που είχατε κι απο πριν.(Τα kawasaki έχουν διαφορετική κλίση και σχεδίαση).Ειναι 60mm διαμέτρου πιστονιού με προδιαγραφές για να μπορούν να γίνουν πολύ μεγαλύτερα.Επίσης διαθέτουν εκτός απο συμπλέκτη,ΚΑΙ φίλτρο λαδιού,για μεγαλύτερη μακροζωία.
 
Και τα δύο έχουν κάποια κοινά ανταλλακτικά αλλά σε γενικές γραμμές το 150 είναι σχεδιασμένο για πολλά περισσότερα.
 
Στην αγορά θα βρείτε τέτοιους κινητήρες με πολλά ονόματα.Κάποιοι πελάτες εύκολα θα σκεφτούν οτι η διαφορά είναι μόνο το όνομα,οπότε το επόμενο κριτήριο τους είναι η τιμή.
Σας διαβεβαιώνουμε οτι δεν είναι έτσι.Πολλά απο τα ανταλλακτικά τους ταιριάζουν όμως και πολλά είναι διαφορετικά όπως πχ το σασμάν.Επίσης όλα τους τα κομμάτια είναι ανώτερης ποιότητας.Πχ τα κάρτερ (όσοι έχουν ανοίξει πιθανόν θα έχουν ήδη προσέξει) δεν έχουν την ίδια εργοστασιακή στάμπα με τις άλλες μάρκες.
Καθώς όπως είπαμε πιο πάνω στο mototrade εισάγουμε τέτοια μοτέρ πολλά χρόνια,γνωρίζουμε τα προβλήματα αξιοπιστίας που είχαν κάποτε,και έχουμε παρατηρήσει τις βελτιώσεις που έχει κάνει ο κατασκευαστής και τα έφτασε στην σημερινή τους μορφή,πχ πλέον έχουν πιο χοντρό άξονα μανιβέλας, διαφορετικά γρανάζια εκκίνησης και άλλα.Πλέον μπορούμε να πούμε οτι απο τα μεγάλα μοτέρ είναι τα πιο αξιόπιστα που υπάρχουν.
 
Επίσης στο mototrade διαθέτουμε και ανταλλακτικά για αυτά τα μοτέρ ώστε να μπορείτε να το διατηρήσετε πάντα λειτουργικό.
Τα μοτέρ διατίθενται για χονδρική και λιανική πώληση όμως όπως σε ΟΛΟΥΣ τους κινήτηρες που πωλούνται στην αγορά έτσι και σε αυτούς δεν υπάρχει εργοστασιακή εγγύηση,καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ειδικά σε αυτά που προβλέπονται για αγωνιστική χρήση,σε τι συνθήκες δούλεψαν.
 
Συνεπώς προσέξτε τις επιλογές σας και εφόσον αποφασίσετε για τέτοιου είδους μοτέρ θυμηθείτε αυτό το άρθρο και κάντε την σίγουρη αγορά που δεν είναι άλλη απο τα μοτέρ Monster.
 
Ευχαριστούμε που επιλέγετε το mototrade
 
 
This Entry Was Posted On
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2021 00:32

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τεχνολογία cookies.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτό.

ΑΠΟΔΟΧΗ
Messenger